TC Cryo

De TC Cryo is een moderne variant van het eeuwenoude wisselbaden effect. Tegenwoordig noemen ze dit Thermo Contrast Cryo Therapie. In slechts zes seconden schakelt het apparaat tussen 6C en 41C, wat zorgt voor een snelle en effectieve behandeling, betere doorbloeding en een stevigere en gezonder uitziende huid.

De therapie maakt dat de vaten herhaaldelijk verwijden en samentrekken (vasodilatatie en vasoconstrictie) en activeert daarmee de werking van de vaten en de doorbloeding van het weefsel. Hierdoor worden voedingsstoffen sneller aangevoerd en afvalstoffen sneller afgevoerd.

TC Cryo behandeling bij La Forma Reusel

Enkele van de vele voordelen van de TC Cryo:

 • Bijna iedereen kan worden behandeld en er zijn vrijwel geen contra-indicaties
 • Grotere oppervlakten kunnen in een keer behandeld worden
 • Koude en warmte ‘wisselbaden’ in één behandeling
 • De huid wordt verstevigd voor een strak en egaal resultaat zonder oneffenheden
 • De TC Cryo biedt een perfect alternatief voor liposuctie
 • Het is een uitwendige behandeling; er is dus geen operatie of injecties nodig
 • Behandelingen zijn veilig en geheel pijnloos
 • Er is geen hersteltijd na de behandeling, je kunt dus direct weer doorgaan met je bezigheden
 • Naast het verbranden van vet pakt de TC Cryo ook cellulitis, lipoedeem en lymfoedeem aan
 • Behandelingen met de TC Cryo zijn 75% effectiever dan bevriesbehandelingen
 • De TC Cryo is medisch gecertificeerd en 100% veilig

PLAN EEN AFSPRAAK

TV uitzending ‘Altijd jong’

Hoe werkt de behandeling?

Om te begrijpen hoe de behandeling werkt is het belangrijk dat je eerst het verschil kent tussen de verschillende vetten die het lichaam kent, namelijk bruin- en wit vet. Het bruine vet is de vetlaag boven de spieren, welke door gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging kan worden verminderd. Echter, we slaan ook overtollige energie op, dit doen we in de vorm van wit vet wat lastiger te verbranden is. Met de volledig pijnloze TC Cryo behandeling worden de bruine vetcellen verbrand en worden de witte vetcellen omgezet in bruine vetcellen. Deze nieuwe bruine vetcellen worden vervolgens in een volgende behandeling, en bij een gezonde levensstijl ook tussen de behandelingen in, weer verbrand.

De TC Cryo vriest niet maar activeert met Contrast Cryo lipolyse de lichaamseigen processen die het hardnekkige witte vet omzetten in energie. Daarnaast wordt de aanmaak van nieuwe witte vetcellen afgeremd en wordt een groot deel van de al aanwezige bruine vetcellen tijdens de behandeling al verbrand. Hierdoor zal je niet alleen centimeters verliezen, maar zal ook de kwaliteit van je huid verbeteren doordat deze steviger en strakker wordt. Uit klinisch onderzoek is bewezen dat deze methode tot 75% effectiever is dan het bevriezen van vet!

TC Cryo behandeling bij La Forma Reusel

Afvallen door vet bevriezen

Waarom niet bevriezen?

Bij het bevriezen van vetcellen worden ook de huid en zenuwen bevroren. Dit kan zorgen voor blijvende gevoelloosheid en brandwonden. Daarnaast behandelen dit soort apparaten vaak maar kleine gebieden; de TC Cryo kent geen tussenruimtes en zorgt hierdoor voor een mooi en egaal resultaat.

Behandelingen met de TC Cryo zijn volledig pijnloos. Je ligt ongeveer 55 minuten comfortabel in onze stoel, terwijl de vloeistof in de zachte wraps razendsnel wisselt van temperatuur. In het begin zal de 6C wat koud aanvoelen, maar daar ben je vaak al snel aan gewend waarna je lekker kunt ontspannen en kan genieten van een kopje koffie of thee.

Het aantal behandelingen dat nodig is om het gewenste resultaat te behalen is geheel afhankelijk van jouw wensen. In een intake gesprek nemen we deze graag met jou door om een realistische verwachting van het traject te kunnen scheppen. Gemiddeld gezien zijn vier behandelingen nodig om resultaat te behalen.

We adviseren tussen elke behandeling een wachttijd van 10 tot 14 dagen aan te houden, zodat de behandeling een maximaal effect kan behalen. Daarnaast is het natuurlijk altijd bevorderlijk voor het resultaat om, mits je dit nog niet doet, aan de slag te gaan met gezonde voeding en bewegen. Een gezond eet- en beweegpatroon vormt natuurlijk de basis en maakt dat resultaten van 3 tot 12 cm geen uitzondering zijn. Maak van het moment gebruik om ook zelf een deel van de omgezette bruine vetcellen direct te verbranden en het resultaat aanzienlijk te verbeteren!

Nieuwsgierig naar wat de TC Cryo voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag samen met jou de mogelijkheden!

In verhouding heb ik altijd stevige bovenbenen gehad en daarom besloot ik een TC Cryo-kuur voor mijn bovenbenen te doen. In het voorgesprek bij La Forma hebben we doorgenomen wat mijn gewenste resultaat was en werd door Heidi heel duidelijk uitgelegd wat ik kon verwachten van de behandelingen en wat een realistisch resultaat zou zijn. Na de eerste behandeling merkte ik al direct verschil en ik ben benieuwd hoe mijn benen er na 4 behandelingen uitzien!

Suzanne

Met mijn bruiloft in het vooruitzicht kwam ik bij La Forma om helemaal strak in mijn trouwjurk te passen. Ik ben zo blij met de resultaten! Na een paar behandelingen merkte ik al een aanzienlijke vermindering van cellulitis en een strakkere huid. Het beste van alles is dat de behandelingen snel en pijnloos zijn en eenvoudig te combineren met mijn planning.

Sophie

Voor de TC Cryo behandeling was ik sceptisch of ik van mijn ‘man boobs’ af zou komen met de behandelingen. Voorafgaand aan de behandeling gaf Heidi al aan dat vet in deze zone erg hardnekkig kan zijn en er wellicht meer behandelingen nodig zouden zijn. Na 3 behandelingen was ik overtuigd en nu heb ik in totaal 6 behandelingen gehad en ben ik erg tevreden met het resultaat. Ik kan het iedereen aanraden, Heidi bedankt!

Koen

Afgelopen zomer baalde ik als ik aan het zwembad lag enorm van de putjes in mijn bovenbenen en via via had ik van La Forma gehoord. Ik heb een gesprek met Heidi ingepland om te bespreken welke behandeling het best bij mij zou passen. Na vier behandelingen zagen mijn benen er al en stuk egaler uit, ik kom nu iedere twee maanden langs om het bij te houden. Superblij met het resultaat en de service!

Janneke